Închide

Compania spaniolă Cikautxo, cu o fabrică la Câmpia Turzii, primește 26 milioane de euro de BEI, inclusiv pentru operațiuni în Cluj

Economie by Actual de Cluj - feb. 12, 2019 0 428

Compania spaniolă Cikautxo, care deține o fabrică la Câmpia Turzii, împrumută 26 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Investiții (BEI), fonduri ce vor fi folosite pentru dezvoltarea unor noi tehnologii destinate mașinilor electrice și hibrid.

Potrivit oficialilor europeni, banii vor ajuta producătorul de componente auto din cauciuc și plastic să își extindă capacitatea de producție atât în Spania, cât și în Cehia, Slovacia și România. „Mașinile electrice sunt cruciale pentru tranziția către o Europa mai sustenabilă. Acest împrumut către Cikautxo, pentru dezvoltarea produselor inovatoare destinate mașinilor electrice și hibrid, ajută UE să fie în prima linie la transportul ecologic. Sute de locuri de muncă vor fi create în Spania și va fi sprijinită dezvoltarea regională în Cehia, România și Slovacia”, afirmă vicepreședintele Comsiei Europene Jyrki Katainen, responsabil pentru locuri de muncă, creștere economică, investiții și competitivitate, citat de profit.ro.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare