Închide

Compania clujeană furnizoare de apă se mută în casă nouă. Cine a construit-o

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - mart. 14, 2017 0 714

Compania de Apă Someș este una dintre cele mai profitabile societăți la care Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar. Potrivit informațiilor transmise de administrația județeană, Companie și-a construit un nou corp de clădire, în aceeași curte în care își avea sediul, pe B-dul 21 Decembrie 1989, la numărul 79. Lucările sunt finalizate în proporție de 75% și se estimează ca într-un interval de maxim câteva luni, atât clienţii cât şi angajaţii Companiei să beneficieze de cele mai bune condiţii de primire, respectiv de lucru, adaptate nevoilor şi standardelor actuale – transmite Consiliul Județean. Clădirea e executată de celebra firmă Construcții Napoca, cea al cărei patron e trimis în judecată pentru șpăgile pe care le-a dat pentru a obține lucrări din fonduri publice.

Necesitatea acestei noi clădiri a fost justificată de faptul că spaţiile de birouri erau insuficiente, având în vedere că activitatea Companiei s-a tot dezvoltat în ultimii ani. În urmă cu mai bine de 12 ani, compania era o simplă regie subordonată Consiliului Județean Cluj (Regia Autonomă Judeţeană Apă Canal -RAJAC) și deservea doar municipiul Cluj-Napoca şi 20 de localităţi rurale din judeţul Cluj. În prezent, Compania de Apă Someș deserveşte nu mai puţin de opt municipii şi oraşe şi peste 200 de localităţi rurale din judeţele Cluj şi Sălaj.  „Sediul vechi nu mai face față numărului mare de personal și nici nu mai oferă condițiile minimale de primire și de interacțiune cu clienții” – au transmis reprezentanții Consiliului Județean.

Tot firma Napoca a primit contractul de lucrări

Contractul de lucrări în valoare de 9.354.248 lei a fost derulat de ultracunoscuta firmă care e abonată de mai mulți ani la fondurile regiilor și companiilor din subordinea Consiliului Județean Cluj. Este vorba despre firma Construcții Napoca, al cărei patron a oferit șpăgi serioase pentru a obține lucrări din fonduri publice. Consiliul Județean a transmis că noua clădire s-a realizat din sursele proprii ale Companiei de Apă. „Plăţile se fac din economii la creditul cu Banca Europeană de Investiţii asumat de Compania de Apă pentru cofinanţarea proiectului major POS Mediu 2007-2015, rațele de capital şi dobânzile aferente creditului fiind suportate exclusiv din sursele proprii ale societăţii” – se arată în comunicatul transmis de Consiliul Județean.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.
  • Articole similare