Închide

Comitetul pentru Situații de Urgență redeschide restaurantele și sălile de spectacole după ce incidența scade sub 3 la mie. Măsura e valabilă doar câteva zile

ActualitateSănătateTop News by Actual de Cluj - feb. 08, 2021 0 474

Liber la restaurante în interior, în anumite condiții, se redeschid cinematografele și sălile de spectacole în Cluj-Napoca, după luni în care acestea au fost închise din cauza ratei ridicate a incidenței infecțiilor cu coronavirus. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Cluj a decis în urmă cu puține momente să redeschidă aceste activități – dar e posibil ca acestea să se închidă la loc peste doar câteva zile.

Mai exact de diseară la miezul nopții restaurantele se pot redeschide cu condiția ca în interior să fie permisă ocuparea a maxim 30% din capacitate, la fel și sălile de spectacole și cinematografele. Doar până în 12 februarie, însă. De ce? Răspunde prefectul Irina Munteanu pentru actualdecluj.ro: ”aceste măsuri sunt valabile până în 12, când vine o posibilă prelungire a stării de alertă, moment în care trebuie să facem o nouă evaluare și să restabilim scenariile”.

Să mai precizăm, restul măsurilor de restricționare a răspândirii coronavirusului – între care cele mai importante sunt purtarea măștii în spațiile publice și interzicerea formării de grupuri mai mari de persoane – rămân valabile chiar și în aceste situații.

Activitatea din școli nu e normată de măsura decisă azi de CJSU. De altfel, aceasta nu e normată deloc iar Munteanu spune că a cerut azi clarificări la ministerul de resort: ”aș vrea să facem o solicitare de reglementare, altfel la nevoie poate însemna zilnic modificarea scenariului de funcționare, ceea ce nu e firesc, îi înnebunim pe toți elevii. La nivel de comunități mici chiar și un pozitiv poate răsturna scenariile, e nevoie de o reglementare pentru a se stabili o perioadă de evaluare, o săptămână sau 14 zile astfel ca lucrurile să fie clare pentru toți, altfel schimbăm la fiecare două zile în funcție de incidență”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare