Închide

Codul roșu de caniculă scoate camioanele din Cluj. „Se produc deformări majore ireversibile, cu pierderea stabilităţii”

Administrație by Actual de Cluj - aug. 04, 2017 0 255

Codul roșu de caniculă, primul din istoria Clujului, închide circulația auto pentru mașinile de mare tonaj nu doar pe drumurile naționale și pe autostradă, dar și în Cluj-Napoca.

Restricția e valabilă de azi la amiază și până mâine seară la ora 20, interval în care în Cluj-Napoca se interzice circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Măsura a fost luată de Primărie cu avizul Poliției.

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, sunt exceptate de la această măsură autovehiculele de salubrizare stradală, cele care dețin aprobări speciale, transporturile de persoane ori de animale vii și de produse perisabile de origine animală ori vegetală, dar și vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare, cele poştale, de echipamente de prim ajutor, distribuire de carburanţi, de mărfuri sub temperatura controlată, transporturi pentru tractări vehicule avariate, pentru transportul de apă îmbuteliată și alte câteva asemenea excepții. „Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia străzilor asfaltate pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile, cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere”, explică municipalitatea.

Citește și:

Nu e de glumă: primul COD ROȘU de caniculă în Cluj, meteorologii se așteaptă sâmbătă la record istoric de temperaturi ridicate

Nici un comentariu

Scrie un comentariu