Închide

Cod portocaliu de ninsori moderate și vânt puternic pentru jumătatea de vest a Clujului, cealaltă jumătate de județ se află sub cod galben

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 29, 2022 0 248

Cod portocaliu de ninsori moderate și vânt puternic pentru jumătatea de vest a Clujului, cealaltă jumătate de județ se află sub avertizare cod galben.

Meteorologii au emis două avertizări de cod galben și respectiv portocaliu pentru mai multe județe, valabile de diseară la ora 23 până mâine la ora 10, interval în care se așteaptă la ninsori moderate și intensificări ale vântului în nord-vestul țării și la munte. ”În intervalul menționat, în nord-vestul țării și la munte va ninge moderat, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…65 km/h. În zona înaltă de munte, rafalele vor depăși 90…100 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută”, arată meteorologii.

În ce privește județele vizate de avertizarea cod portocaliu, valabilă de diseară la ora 2 dimineața până dimineață la ora 10, meteorologii se așteaptă la viscol puternic la altitudini de peste 1600 m în Carpații Orientali și în Munții Apuseni. ”Din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, la altitudini de peste 1600 m, în Carpații Orientali și în zona Munților Apuseni vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută”, arată Administrația Națională de Meteorologie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu