Închide

Aventura unei americance care s-a mutat în vara anului trecut la Cluj: „Când vii aici te gândești că e comunism, ceva înapoiat, nesiguranță, griji. Adevărul e altul”

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 29, 2022 0 350

Taneka Rubin, 28 de ani, baschetbalistă la U Cluj, influencer și autoare de cărți în timpul liber, a povestit într-un interviu acordat Libertatea despre acomodarea ei într-o țară mai rece decât Florida natală și ce surprize a găsit în Transilvania.

Componentă a echipei de baschet feminin U Cluj, aflată în lupta pentru play-off, Taneka Rubin, 28 de ani, a ajuns în Ardeal în august 2021.

Libertatea: Taneka, ne poți spune cum te simți în România după jumătate de an petrecută la Cluj-Napoca?

Taneka Rubin: Iubesc România! Este o țară care m-a primit cu brațele deschise, neașteptat de frumos. Clujul este viu, senzația este una care îți încălzește sufletul.

– Vorbeam și cu antrenorul vostru, cu Giannis Koukos, în cadrul interviurilor Libertatea despre viața străinilor în România, iar el se plângea, mai în glumă, mai în serios, de festivalul Untold, care „paralizează” orașul timp de o săptămână. Ai prins, ai fost?

– Am auzit de acest festival, dar n-am văzut. Îți dai seama că atunci când am tastat „Cluj” pe google, mi-a dat „Untold” din prima. Poate o să merg data viitoare, deși eu nu sunt fanul festivalurilor, mi se par prea gălăgioase pentru gustul meu. Eu sunt adeptul grupurilor mici.

– Ce știai despre România, Transilvania, până să ajungi aici?

– Nu prea știam nimic. Nu știam pe nimeni care să fi jucat aici, ca să pot să-l întreb de detalii. Am făcut cercetări personale, pe internet, m-am informat despre oraș, cultură, mâncare. Primul impact atunci? „Omule, trebuie să mă pregătesc de frig teribil!”. Eu fiind din Florida, sunt o persoană solară. Oricum, poate fi mai rău în privința frigului, aici.

(…)

– Stilul de viață cum ți se pare?

Chiar am fost surprinsă pozitiv. Foarte occidental, mai ales față de ceea ce credeam că voi găsi. Nu știu dacă e așa fiindcă este oraș universitar. Se simte că sunt în Europa. Nu se simte ca fiind departe de casa mea, de America. Un oraș tânăr, care are un vibe bun. Clujul este o mare și frumoasă surpriză!

Nici un comentariu

Scrie un comentariu