Închide

Cod galben de viituri în vestul țării, e vizat și Arieșul

Actualitate by Actual de Cluj - mai 22, 2023 0 118

Cod galben de viituri în vestul țării, e vizat și râul Arieș, anunțat azi de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Autoritățile recomandă ”vigilență sporită” în cazul desfășurării de activități expuse la inundații. Codul este valabil până la miezul nopții. ”Astfel, în urma precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot depăși cotele de atenție pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Crişul Negru, Arieş, Timiş, Bârzava, și Caraş, în județele: Bihor, Alba, Caraş Severin şi Timiş. Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul 22.05.2023 ora 16:00 – 22.05.2023 ora 22:00 pe unele râuri din judeţul Caraş Severin. Deoarece există riscul creșterii rapide a nivelului apei, recomandăm vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații”, a transmis INHGA.

Avertizarea cod galben înseamnă risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, care necesită o vigilență sporită în cazul desfașurării unor activități expuse la inundații. Se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale. În secțiunile monitorizate hidrometric, se pot produce depășiri ale cotei de atenție sau fazei I de apărare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu