Închide

Cod galben de ninsori la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 25, 2015 0 346

Cod galben de ninsori pentru jumătate din județul Cluj, de mâine dimineață, avertizează Administrația Națională de Meteorologie.
Avertismentul cuprinde toate județele cu zone muntoase din țară, și câteva pe deasupra, și e valabil până în 27 noiembrie, la ora 9 dimineața. În acest interval, conform meteorologilor,  precipitaţiile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor şi se vor intensifica. Local în Moldova şi Transilvania şi pe arii extinse în zona montană vor fi constatate în special ninsori şi lapoviţă, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi Orientali.

În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ploile, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 litri pe metru pătrat, ba chiarizolat 35 l/mp. Totodată, în aceste regiuni, dar şi la munte, vântul va avea intensificări temporare, pe arii restrânse depăşind la rafală 55 km/h.

Totodată, meteorologii avertizează că ninsori, slabe cantitativ, se vor semnala şi în după-amiaza acestei zile și în prima parte a nopții în nord-est, centru, precum şi în zonele de deal şi de munte. „Precipitaţiile vor continua şi în zilele care urmează şi vor fi intervale în care ele vor fi abundente”, avertizează meteorologii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu