Închide

Cod galben de instabilitate atmosferică și ploi însemnate cantitativ la Cluj, de azi până duminică seara

ActualitateTop News by Actual de Cluj - aug. 27, 2021 0 277

Cod galben de instabilitate atmosferică și ploi însemnate cantitativ la Cluj, de azi până duminică seara.

Meteorologii au emis în această dimineață o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, cu cantități de apă însemnate, valabilă până duminică aproape de miezul nopții, pentru jumătate România. În acest interval, arată Administrația Națională de Meteorologie, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Astfel de fenomene se vor semnala astăzi  îndeosebi în sud-estul, centrul și nord-estul țării, precum și în zona de munte. Mâine instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice, unde fenomenele asociate vor fi mai puțin intense și se vor semnala pe arii restrânse, iar duminică fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor produce cu precădere în centrul, nordul și nord-estul teritoriului.

În acest interval cantităţile de apă vor depăși, pe perioade scurte sau prin acumulare, 50 de litri pe metrul pătrat. Totodată, în vestul și nord-vestul țării, în aceste zile, vremea se va menține răcoroasă, chiar rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de 18 grade. În restul teritoriului va fi normală termic, chiar ușor mai caldă în sud-est.

Totodată, de mâine la ora 15 până duminică la ora 23 vor fi înregistrate averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină în Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei, Maramureș, Transilvania, la munte și local în Moldova. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 55 de litri pe metrul pătrat, în special în zonele de deal și de munte.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare