Închide

Coadă și la carte în centrul Clujului/O librărie a pus la bătaie 1000 de cărți gratis, odată cu deschiderea unui nou sediu în casa Hinz, alături de Muzeul Farmaciei

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 30, 2023 0 864

După ce în ultimii ani s-a stat la codă la gogoși, la cartofi prăjiți și la șaorme, în centrul Clujului s-a format o coadă impresionantă și pentru carte. La deschiderea oficială a librăriei Cărturești, amplasată în casa Hinz unde funcționează și Muzeul Farmaciei s-au pus la bătaie 1000 de cărți cadou pentru primii clienți care trec pragul dar și 150 de lumânări pafumate.
Librăria Cărturești s-a deschis în 30 noiembrie în centrul Clujului, în casa Hinz, după un amplu proces de reabilitare. Deschiderea a avut loc începând cu ora 17.00, cu un recital de muzică de cameră sau degustare de vin, pe lângă cărțile cadou.
În casa Hinz va funcționa în continuare și Muzeul Farmaciei, flat în subordinea Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei care urmează să se redeschidă publicului.
Proiectul de reabilitate a Casei Hintz a câștigat Premiul I (ex aequo) la secțiunea Restaurare, BNA – Bienala Națională de Arhitectură, 2023.
Autorii proiectului de reabilitare & amenajare a Casei Hintz / Librăria Cărturești sunt: Klara Veér – BIA (Arhitectură de interior), Planwerk Arhitectură și Urbanism (Proiectant general, arhitectură), Progir Structural (Rezistență),  Progir Proiectare Construcții (Instalații).

FOTO: Váczi Roland, Planwerk, Klara Veer.
Foto cover: Laura Laurențiu/Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu