Închide

Clujul vrea să devină oraș european al sportului anul viitor

AdministrațieSportTop News by Actual de Cluj - nov. 17, 2017 0 570

EuroBasket, FedCup, campionatul european de gimnastică feminină – sunt câteva dintre evenimentele sportive de anvergură găzduite în acest an la Cluj, iar Primăria vrea ca orașul să-și adjudece, anul viitor, titlul de oraș european al sportului, care să-i pregătească anuțata candidatură la titlul de Capitală Europeană a Sportului.

Anunțul a venit în urmă cu puține minute de la viceprimarul Dan Tarcea, chiar în Sala Polivalentă unde au avut loc întrecerile menționate mai devreme. Experții europeni de la European Capitals and Cities of Sport Federation (ACES) au venit azi la Cluj ca să vadă infrastructura orașului. Sunt șase membri în delegație, au venit ieri și stau până mâine, aceștia vin din Cehia, Italia, Polonia, Spania și Olanda iar delegația e condusă de secretarul general al ACES Europe, Hugo Alonso. „Atuurile municipiului Cluj-Napoca în obținerea titului de Oraș European al Sportului se referă pe de o parte la infrastructura excelentă deja existentă pentru toate ramurile sportive, precum și la perspectivele de dezvoltare ale acesteia în anii următori. De asemenea, Clujul are un istoric în găzduirea unor evenimente sportive de relevanță internațională, precum FedCup, Campionate Europene de Gimnastică, Baschet, Karate. Va fi un exercițiu pentru noi care să ne ajute să pregătim terenul pentru o aplicație pentru titlul european de Capitală a sportului”, a spus viceprimarul Dan Tarcea.

Cluj-Napoca are 25 de clădiri sau amenajări sportive, o sută de asociații sportive active, cinci cluburi importante, echipe în ligile naționale la diverse sporturi – în total aproape 40 de sporturi practicate la nivel profesionist sau semi-profesionist. Între amenajările sportive se numără Complexul Sportiv Gheorgheni, Sala Polivalentă, stadionul Cluj Arena, Parcul Central ”Simion Bărnuțiu”, Parcul sportiv ”Iuliu Hațieganu” și Stadionul CFR Cluj. Între timp, terenurile de sport din cea mai mare amenajare de gen din Cluj-Napoca, cele din cel mai mare cartier Mănăștur, zac părăginite de un deceniu, fără măcar un cui bătut în panouri ori asfalt turnat pe terenul de tenis.

Până acum titlul la care candidează Clujul a fost adjudecat de Cagliari în acest an, Kosice anul trecut, Bordeaux în 2015 sau Cordoba cu un an mai devreme.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu