Închide

Clujul, unul dintre județele cu cele mai mari creșteri în vânzările de bunuri de larg consum

Economie by Actual de Cluj - oct. 15, 2021 0 161

Vânzările de bunuri de larg consum au crescut cu 13% în vara lui 2021 faţă de aceleaşi luni de anul trecut, iar Clujul este unul dintre județele cu cele mai mari creșteri. În Bucureşti şi Ilfov ritmul e la jumătate, arată o analiză a companiei de cercetare de piaţă RetailZoom, citată de ZF.ro.

Braşov, Timiş, Cluj, Constanţa, Bihor şi Iaşi sunt judeţele cu cele mai importante creşteri ale vânză­ri­lor de bunuri FMCG în perioada iu­nie-august 2021, faţă de aceleaşi luni din anul anterior. Vânzările de alimente au crescut cu 18% în Braşov, faţă de 6,9% în Capitală. În Iaşi, ritmul pen­tru achiziţiile de bunuri de îngrijire personală şi frumuseţe a depăşit 17%, faţă de 6,5% în Bucureşti.

Pentru a analiza evoluţia vânză­rilor se iau în calcul atât expansiunea, cât şi inflaţia şi influenţa promoţiilor la raft. Mai exact, creşterea se calculează pornind de la preţul pe care îl plăteşte un consumator la casă.

La nivel naţional, cel mai alert ritm de creştere l-au avut ţigările şi produsele din tutun, cu 19,4%, acestea fiind analizate separat. Vânzările alimentelor au fost la nivel naţional cu 12,5% mai mari decât în perioada iunie-august 2020, ritmul fiind apropiat de cel al produselor de îngrijire personală şi înfrumuseţare (11,4%). Spre comparaţie, românii au cheltuit cu doar 6,1% mai mult pe produse de curăţenie şi îngrijire a locuinţei, coform aceleiaşi surse.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare