Închide

Clujul stă cel mai bine din țară la autorecenzarea populației care a început în urmă cu o săptămână, după București. Cum arată azi autorecenzarea, în Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 22, 2022 0 229

Clujul stă cel mai bine din țară la autorecenzarea populației care a început în urmă cu o săptămână, după București, arată datele la zi ale Direcției Județene de Statistică, ce coordonează în județ acest proces.

Perioada de autorecenzare și autorecenzare asistată a început în 14 martie. Astăzi după primele evaluări se constată că județul Cluj se  clasează pe locul al doilea după prima săptămână din etapa de autorecenzare, după București, cu un număr de 34.183 de chestionare
completate până în ziua a opta, adică ieri. Cum e de așteptat cele mai multe chestionare completate sunt în Cluj-Napoca, aproape 20.000, mai exact 19.563. Situația face referire la numărul de chestionare completate, nu la numărul de persoane recenzate. La nivelul celorlalte municipii s-au completat un număr de 1.331 de chestionare la Turda, 1.305 la Dej, aproape o mie în Câmpia Turzii și aproape nouă sute în Gherla. În ceea ce privește mediul rural, cum e de așteptat în cea mai mare comună din țară, Florești, sunt cele mai multe chestionare completate, peste nivelul oricărui municipiu din județ exceptând reședința, cu peste 3.500 de chestionare completate. Puțin peste 500 de chestionare s-au completat în Apahida și Baciu, iar peste 300 în localitățile Mihai Viteazu, Luna și Gilău.

Situația arată că în localitățile Dezmir și Sânnicoară s-au completat peste 200 de chestionare. La fel se întâmplă și la nivelul orașului Huedin, unde s-au completat 248 de chestionare. Localitățile care depășesc până azi numărul de 100 de chestionare completate sunt Chinteni, Câțcău, Băișoara, Viișoara, Feleacu și Valea Drăganului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare