Închide

Clujul se alege cu încă o bucățică de autostradă

ActualitateDezvoltareTop News by Cosmina Fernoaga - apr. 23, 2014 0 312

Autostrada Transilvania ar fi fost bugetată, pentru acest an, cu peste 250 de milioane de lei, susțin surse din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR). Suma nu este prea mare, dacă este să ne raportăm la costurile imense implicate în tronsonul Câmpia Turzii – Gilău, dar va fi utilă pentru demararea lucrărilor pe o porțiune de circa 8,3 km, între Gilău și Mihăiești CNADNR.

A3_(Romania)

Ordinul pentru începerea lucrărilor a fost emis încă din 7 martie, iar în primele trei luni ar urma să se încheie etapa de proiectare. Spedition UMB -Tehnostrade sunt firmele care au câștigat acest contract, iar din iunie-iulie vor începe și lucrările de construire. De asemenea, cu acești bani ar urma să se continue și lucrările pe tronsonul Suplacu de Barcău – Borș. De mai bine de un an, pe această porțiune nu s-a mai lucrat nimic, după ce contractul cu compania americană Bechtel a fost sistat. CNADNR a angajat o firmă de pază pe șantier (Napoca Security), pe un contract de 4 ani. Acum, oficialii Companiei spun că banii alocați vor asigura reînceperea lucrărilor, mai ales că planul Ministerului este acela de creea o legătură cu rețeaua de autostrăzi din Ungaria. Singura porțiune care rămâne descoperită, pe traseul Cluj – Borș, este cea dintre Mihăiești și Suplacu de Barcău, de peste 65 de km. Aceasta va fi scoasă la licitație, spre concesiune, supun aceleași surse din CNADNR. În privința traseului spre Brașov, se fac intervenții la Comisia Europeană pentru obținerea de fonduri europene, cel puțin pentru tronsonul Câmpia Turzii – Ogra, Târgu Mureș.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.