Închide

Clujul rămâne în zona roșie a județelor unde rata de infectare cu coronavirus depășește procentul de 3 cazuri la mia de locuitori, dar în scădere semnificativă

SănătateTop News by Actual de Cluj - apr. 26, 2021 0 262

Clujul rămâne în zona roșie a județelor unde rata de infectare cu coronavirus depășește procentul de 3 cazuri la mia de locuitori, dar în scădere semnificativă.
Azi incidența infecției, în Cluj, e de 3,29 cazuri la mie, a treia cea mai ridicată din țară după București și Ilfov, cu 3,46 și respectiv 3,39 cazuri la mie. Toate celelalte județe din țară se află în zona galbenă sau verde în funcție de rata de infectare. Spre comparație media națională este azi de 2,18 cazuri la mie.

Amintim, Clujul e singurul județ din țară, cu excepția județului Ilfov, care raportează peste o sută de cazuri noi de infecție cu coronavirus în ultimele 24 de ore – mai e în această situație județul Ilfov, și capitala București.

În Cluj au fost depistate în ultimele 24 de ore un număr de 103 cazuri noi de infecție cu coronavirus, cele mai multe din țară după București cu 275 și Ilfov cu 110. Să menționăm că județul Cluj e de departe județul din țară cu cele mai multe infecții depistate de la debutul pandemiei, în primăvara anului trecut, și până în prezent, cu peste 55.600 de cazuri, față de următorul clasat, Timiș, cu puțin peste 53.000 de cazuri depistate. Explicația constă în faptul că în Cluj au fost procesate zilnic între 1.500 și 2.000 de teste de depistare a infecției, cu excepția zilelor de weekend, cum a fost cea de ieri.

Așa arată azi rata de infectare în fiecare județ din țară:

Așa arăta situația în urmă cu o săptămână, în 19 aprilie:

În urmă cu două săptămâni, în 12 aprilie:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu