Închide

Clujul, pe primul loc la amenzile date de inspectorii sanitari-veterinari

Actualitate by Catalin Suciu - iun. 13, 2018 0 102

Aproape 60.000 de lei e suma la care se ridică amenzile aplicate în Cluj, în luna mai, de reprezentați ai Direcției Sanitare Veterinare, în urma unor controale de rutină.
Într-un top național, Clujul e primul la amenzi, fiind urmat, la distanță, de București (38.600 lei), Bistriţa-Năsăud (23.000 lei) și Ilfov (21.200 lei).

Amenzile s-au aplicat pentru neîntreţinerea spaţiilor de depozitare în condiţii igienice, depozitarea produselor alimentare fără a se respecta regimul termic indicat de producător, funcţionarea fără înregistrare sanitară-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislaţie şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor.

La nivel național, Inspectorii sanitari-veterinari au dat 132 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 242.920 lei, în luna mai, după cele 10.420 de controale efectuate în unităţile din industria agroalimentară, informează un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), transmis miercuri AGERPRES.

 

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare