Închide

Clujul, între primele județe într-un top rușinos

Sinteză știri naționale by Catalin Suciu - feb. 09, 2018 3 1983

Potrivit unui raport al Agenției Naționale Antidrog, Clujul este județul cu cele mai multe cazuri de intervenții medicale în urma consumului de droguri.

Cel puţin un fumător de canabis ajunge zilnic la Urgenţe. Agenţia Naţională Antidrog a făcut o listă cu judeţele din ţară în care sunt cele mai multe astfel de cazuri. Cei mai mulţi sunt diagnosticaţi cu intoxicaţie după ce au fumat prea multă iarbă, dar alţii au ajuns cu simptome mai rele după ce au combinat canabisul cu alte substanţe interzise sau alcool şi medicamente. De obicei, tinerii consumatori urmăresc relaxarea în urma consumării acestui drog şi recunosc că fumează inclusiv la muncă, transmite digi24.ro.

Unul din 10 tineri a încercat cel puțin o dată să consume marijuana. Datele oficiale arată că vârsta de la care începe să fie consumat acest drog scade de la un an la altul. Așa se face că sunt unii elevii care încep să fumeze chiar dacă nu au terminat încă clasa a 8-a.

Ultimul raport al Agenţiei Naţionale Antidrog arată că 543 de oameni au cerut ajutor medical de urgenţă după ce au consumat canabis. Cei mai mulţi sunt din Cluj, Timiş, Bucureşti şi Iaşi, cu peste 25 de cazuri pe anul 2016. 

 

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

3 comentarii

  1. Și cel puțin un reporter de la actual de Cluj ajunge la upu pentru lipsa creier și dezinformare? Cum este posibil sa ai nevoie de o intervenție medicala în urma consumului de canabis?

  2. Scriu din UK.

    Toti, toti, prieteni, colegi, educati, needucati, bogati, saraci, fete si baieti la un loc fumeaza iarba (canabis) inclusiv si eu ocazional are multe avantaje fata de alcohol, nu esti agresiv nu iti vine sa borasti nu te doare capul ziua urmatoare, singurul dezavantaj este ca poti sa faci o scurta paranoia fara nici un efect secundar (10-15max) dar in 4 ani am vazut sa se intample doar de 3 ori si e chiar funny 😀
    Nu stiu de unde va luati statisticile dar e de belea ce jurnalisti avem iin romania, eu nu am vazut/auzit in viata mea sa ajunga cineva la spital de la consum de canabis….maxim te pune in pat sa dormi…si ce bine dormi :))

    In fine e weekend mai incolo facem un joint cu prietenii mei povestim si ne jucam fifa, bafta prostule :))

Scrie un comentariu

Articole similare