Închide

Clujul, în topul vânzărilor unei reţele internaţionale de agenţii imobiliare. În clasament: teren de 2 milioane de euro, tranzacţionat în municipiu

Economie by Kristina Reştea - mart. 13, 2019 0 224

 

Cluj-Napoca și București sunt orașele care au consemnat cele mai multe tranzacții în portofoliul unei reţele imobiliare internaţionale care are în România 42 de birouri francizate.

RE/MAX România a intermediat anul trecut peste 2.500 de tranzacții imobiliare, în valoare de 155 de milioane de euro, conform datelor făcute publice de companie. Rețeaua locală RE/MAX a încheiat anul 2018 cu 42 de birouri francizate, respectiv 350 de membri, depășind estimările făcute în acest sens la finele lui 2017.

Topul orașelor cu cele mai multe tranzacții realizate de RE/MAX în 2018 rămâne similar cu cel înregistrat anul anterior, birourile RE/MAX din Cluj-Napoca înregistrând cel mai mare număr de proprietăți tranzacționate, urmate de cele din Capitală, fapt datorat potențialului de dezvoltare al piețelor respective. Clasamentul este completat în anul 2018 de Sibiu, aceasta fiind și schimbarea survenită în topul orașelor, în 2017 pe al treilea loc regăsindu-se Arad.

Totodată, în Sibiu a avut loc și cea mai mare tranzacție imobiliară din cadrul RE/MAX în 2018, respectiv vânzarea unui spațiu industrial de peste 2,5 milioane de euro, urmată de vânzarea unui teren în Cluj, care s-a ridicat la o valoare de aproape 2 milioane de euro și apoi o hală industriala în Sibiu, de 1,6 milioane de euro.

De asemenea, segmentul de închirieri a cunoscut o evoluție pozitivă, cea mai importantă tranzacție în acest sens fiind o proprietate industrială din Brașov, ce a generat un comision de 50.000 de euro. Şi pe zona de închirieri rezidențiale s-au realizat tranzacții importante, cu valori ale comisioanelor ce au depășit 10.000 de euro în unele cazuri, spre exemplu închirierea unei vile istorice de protocol din București.

În ceea ce privește tipul de proprietăți tranzacționate de birourile RE/MAX, 81% au fost pe segmentul rezidențial, 7% au reprezentat tranzacțiile de terenuri, restul de 12% fiind acoperit de segmentele office, comercial și industrial. Per total, 65% dintre tranzacțiile realizate au fost vânzări.

 

La nivelul judeţului Cluj, în ianuarie 2019, au fost înregistrate 1.012 tranzacţii cu terenuri în intravilan, arată datele Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.