Închide

Clujul, fruntaș la vaccinare în rândul profesorilor. Situația pe țară

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 07, 2021 0 327

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că 68% dintre școlile și grădinițele din România vor începe cursurile luni cu prezență fizică, iar echipe de control vor verifica în toată țara cum au raportat unitățile de învământ rata de vaccinare din rândul personalului.

„Părinții sunt responsabili pentru traseul elevilor către și de la școală. Părinții sunt responsabili pentru toate activitățile în afara școlii. Pentru tot ceea ce este în școală sunt responsabili profesorii. Pentru a asigura un mediu sigur, avem nevoie de profesori vaccinați. Profesorii sunt cea mai numeroasă categorie care s-a vaccinat”, a spus Cîmpeanu la B1 TV.

”În școli avem afișată rata de vaccinare, ceea ce nu avem nici în spitale, nici în tribunale, nici într-o altă instituție publică, doar în școli. Este un exemplu pe care profesorii îl dau. (…) 68% din școlile și grădinițele României vor începe luni cu prezență fizică. Vă spun defalcat pe județe, în Dolj avem 88%, în Vâlcea și Dâmbovița – 85%, în Cluj și Constanța – 83%”, a declarat ministrul interimar al Educației.

„De luni vom verifica cu echipe de control în toată țara modalitatea în care s-a raportat rata de vaccinare. Vom verifica respectarea regulilor sanitare în școli”, a adăugat Cîmpeanu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu