Închide

Clujul e sub avertizare cod galben de vânt și viscol la altitudini mari, de mâine dimineață

ActualitateTop News by Actual de Cluj - feb. 16, 2022 0 150

Clujul e sub avertizare cod galben de vânt și viscol la altitudini mari, de mâine dimineață până în 18 februarie, seara.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului și viscol la altitudini mari, de mâine la ora 6 până în 18 februarie la ora 20, în zona de munte și respectiv în nord-vestul țării. În intervalul menționat, la început în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, apoi și în restul zonei montane, vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70 km/h. La altitudini mari, vântul va sufla tare, cu peste 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. În masivele nordice local ninsorile vor fi moderate cantitativ.

Avertizarea cod galben înseamnă că fenomenele meteorologice prognozate – vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă – vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu