Închide

Clujul e și azi județul din țară cu cele mai multe cazuri noi de infecție cu coronavirus depistate în ultimele 24 de ore

Sănătate by Actual de Cluj - oct. 11, 2022 0 120

Clujul e și azi județul din țară cu cele mai multe cazuri noi de infecție cu coronavirus depistate în ultimele 24 de ore și rămâne unul dintre puținele județe în care incidența infecției depășește pragul de un caz la mia de locuitori – în continuare incidența din Cluj e cea mai mare din România, după Capitală.
Astfel, de ieri până azi în Cluj au fost depistate un număr de 83 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, cele mai multe din România în acest interval după București cu peste două sute de cazuri noi. Incidența infecției cu coronavirus, care azi ajunge la 1,18 cazuri la mie în Cluj, e a doua cea mai ridicată din România, la mică distanță de cea înregistrată în Capitală, care azi ajunge la 1,22, și dublă față de media națională, care azi ajunge la 0,53 cazuri la mie. De altfel cu excepția Clujului și Bucureștiului, doar în Timiș e înregistrată o incidență mai mare de un caz la mie, la 1,05, conform datelor Ministerului Sănătății.
Să adăugăm că în continuare Clujul e județul din țară cu cel mai mare număr de cazuri de infecție depistate în cei doi ani și jumătate de pandemie de coronavirus, azi numărul total ajunge la peste 185.600, cifră depășită de departe doar de cea din Capitală, aproape 629.000. Clujul e urmat de Timiș, cu 171.700 de cazuri depistate în acest interval.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare