Închide

Clujul e și azi județul din țară cu cea mai ridicată incidență a infecției, la mare distanță de restul, dublu față de media națională

Sănătate by Actual de Cluj - ian. 17, 2022 0 188

În condițiile în care tot mai multe județe din țară ajung în zona roșie a infecției cu coronavirus, Clujul e și azi județul din țară cu cea mai ridicată incidență a infecției, la mare distanță de restul.
E vorba de o incidență de 8,37 cazuri la mia de locuitori azi, la mare distanță de orice alt județ și dublu față de media națională, care azi e de 3,91 cazuri la mie.
Spre comparație a doua cea mai ridicată rată de infecție, azi, e înregistrată în Timiș, 6,24 cazuri la mie, și Suceava – 6,13 cazuri la mie. Mai jos situația în fiecare județ din țară, azi:

Amintim, azi în Cluj sunt declarate nu mai puțin de 720 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, Clujul e singurul care atinge acest prag, următorul județ în ce privește numărul de cazuri noi de infecție descoperite în acest interval fiind Timiș, cu 602 cazuri noi.
Să menționăm, Clujul e județul din țară cu cele mai multe cazuri de infecție descoperite de la debutul pandemiei până în prezent, se apropie de o sută de mii de cazuri depistate în acești aproape doi ani, numărul ajunge, azi, la 97.290, cu cele descoperite astăzi. Cu excepția Capitalei, doar în Timiș au fost descoperite un număr comparabil de cazuri, azi acesta ajunge la 94.850.

În ultimele 24 de ore în Cluj au fost procesate peste două mii de teste de depistare a infecției, dintre care aproape patru sute la persoane care au manifestat simptome de infecție.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare