Închide

Clujul e județul din țară cu cele mai bune rezultate la examenul de titularizare, înainte de contestații, dar 1 din 2 candidați a căzut examenul

EducaţieTop News by Actual de Cluj - iul. 27, 2021 0 182

Clujul e județul din țară cu cele mai bune rezultate la examenul de titularizare, înainte de contestații. Partea proastă e că 1 din 2 candidați a căzut examenul.
Rata de promovare la examenul de titularizare, în acest an, e de 55,46% în Cluj, adică note peste 7. Altfel spus, 1 din 2 candidați a obținut note sub pragul de trecere.
În Cluj examenul a avut loc în 21 iulie în șapte centre de examen, unde s-au prezentat 1.412 candidați din 1.729 înscriși. Am întrebat-o pe inspectorul școlar general, Marinela Marc (foto), dacă faptul că 1 din 2 candidați nu a obținut notă titularizabilă la examen e un rezultat bun. ”Este un procent bun, totuși examenul e unul foarte greu, durează patru ore, cu subiecte atât din specialitate cât și din metodică, candidații sunt candidați de toate vârstele, atât cei care au mai ocupat posturi în sistem dar nu existau posturi titularizabile și la doi-trei ani vin din nou, alții nu se mai prezintă pentru că nu sunt posturi titularizabile iar cei care au funcționat în sistem și postul există, e vacant și în anul școlar următor, pot beneficia de continuitate ca suplinitori pe post”, a spus ea.

”Dacă ne raportăm la note peste 7, procentul este mic. Dar orice rezultat peste 50% nu e un rezultat slab, la nivel național. Trebuie să ne întrebăm și cât de atractivă e cariera didactică”, a adăugat Marc.

Să precizăm, de cealaltă parte, că în Cluj un număr de 11 candidați au obținut nota 10 la examen. În total în țară un număr de 130 de candidați au obținut această performanță, ceea ce înseamnă că aproape fiecare a zecea notă de 10 a fost înregistrată la Cluj.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată în sistemul de învățământ, adică titularizare, candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată, pe posturi de suplinitori, nota minimă e 5 (cinci). Adăugăm că la nivel național media notelor peste 7 obținute de candidați a fost de 44,47%.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare