Închide

Clujul e județul cu cele mai multe înmatriculări de firme noi și PFA-uri din provincie în primul semestru al acestui an

Economie by Actual de Cluj - iul. 30, 2021 0 108

Clujul e județul din țară cu cele mai multe înmatriculări de firme noi și PFA-uri din provincie în primul semestru al acestui an, arată un raport al Oficiului Registrului Comerțului.
E vorba de aproape 4.500 de firme și PFA-uri noi, cele mai multe din țară după București cu aproape 12.100. În Cluj numărul a crescut cu nu mai puțin de 76% față de aceeași perioadă a anului trecut. Următoroarele clasate sunt județele Timiș și Ilfov, la mare distanță de Cluj, cu câte 3.600 de firme și PFA-uri noi.
În total în țară în primul semestru al acestui an au fost înființate aproape 80.000 de firme noi, în creștere cu 62% față de aceeași perioadă a anului trecut. Două treimi dintre aceste firme noi sunt societăți cu răspundere limitată, adică SRL-uri, după cum arată Registrul Comerțului.

Să precizăm, de cealaltă parte aproape șapte sute de firme au fost dizolvate în Cluj în prima jumătate din acest an, arată datele Registrului Comerțului. Cele mai multe firme au fost dizolvate în București, peste 2.600, Capitala e urmată de județele Timiș și Constanța cu câte aproape șapte sute de firme dizolvate, și Cluj, cu 652, în creștere cu 11% față de aceeași perioadă a anului trecut. Doar în iunie în Cluj au fost dizolvate 161 de firme, cele mai multe într-un județ din țară după București cu 515.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare