Închide

Clujul celor 100 de ansambluri rezidențiale. S-a lansat o platformă cu apartamentele scoase pe piață de dezvoltatori

EconomieTop News by Kristina Reştea - iun. 17, 2021 0 1610

 

Peste 100 de ansambluri rezidențiale au apartamente scoase la vânzare în această perioadă pe piața din Cluj. O parte dintre proiectele de locuințe care se află în șantier în această perioadă au fost adunate pe o platformă lansată recent, care își propune să prezinte ansamblurile din zonă, cu date și contact direct către dezvoltatori. Proiectul s-a lansat la Cluj, pe ce mai scumpă piață imobiliară din țară, dar se va extinde și în alte mari orașe din România.

Cei interesați pot găsi acum pe platforma Faraagentie.ro peste 100 de investiții rezidențiale din Cluj, alături de date de contact direct de la dezvoltatori, dar și distribuția acestora pe hartă. Pentru accesarea informațiilor, vizitatorii trebuie să își creeze un cont gratuit și pot începe căutarea. „Orașul devenit magnet al invesițiilor din zona Transilvaniei, Cluj-Napoca, este un reper în segmentul imobiliarelor. Din acest motiv, faraagentie.ro a pornit de la Cluj și își propune să se dezvolte în scurt timp în toată țara”, spun reprezentanții IBC Focus, compania care a lansat proiectul și care e activă pe piața construcțiilor, monitorizând șantierele din România.

Ansamblurile publicate pe portal sunt în faza de construcție, majoritatea ar trebui să fie finalizate anul acesta și restul în 2022 si 2023. „Urmărim alte peste 200 de proiecte imobiliare din Cluj ce urmează să demareze în următoarele luni. Pe faraagentie nu includem blocuri care sunt doar la faza de proiect, ci ne orientăm spre cele demarate sau în curs de finalizare”, ne-a precizat Andrei Spătaru, fondator faraagentie.ro. Cât despre prețuri, accestea pot varia de la 500 de euro în Florești la 1900 de euro/mp în zona semicentrală a orașului. Operatorii portalului le recomandă utilizatorilor să contacteze direct dezvoltatorii si sa negocieze preturile in functie de orientarea apartamentului, etajul si modalitatea de plata.

Fondatorul platformei faraagentie.ro spune că, în acest fel, cei interesați de achiziția unei locuințe vor avea acces la informații, fără intermediere. „Credem mult în puterea informației și suntem de părere că, pentru a lua o decizie bună, mai ales într-un domeniu precum cel al imobiliarelor, este important ca o persoană să aibă toate detaliile puse la dispoziție. Acest proiect a apărut tocmai din dorința de a ușura toți acești pași, din dorința de a scuti oamenii de un comision al agentului imobiliar și de tacticile acestuia, dar și de a le oferi acces la absolut toate informațiile necesare, de la date despre investiție până la informații valoroase despre dezvoltator și persoanele implicate în șantier”, a justificat Spătaru.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.
  • Articole similare