Închide

Clujul are cele mai multe note de 10 la examenul de evaluare națională în acest an, din țară, peste București

EducaţieTop News by Mihai Prodan - iun. 29, 2021 1 2080

Clujul are cele mai multe note de 10 la examenul de evaluare națională în acest an, din țară, peste București.

E vorba de 15 note de 10 în Cluj, față de 13 în Capitală. Prin comparație, însă, anul trecut numărul acestora era de 66.

Să precizăm că toți elevii care au obținut aceste medii perfecte din Cluj, cu câteva excepții, învață la școli din Cluj-Napoca. O medie de 10 a fost obținută de un elev de la liceul teoretic ”Gelu Voievod” din Gilău, o alta de la școala gimnazială ”Ioan Opriș” din Turda, iar în rest sunt elevi înscriși la școli din Cluj-Napoca: școala gimnazială ”Ioan Bob” – 3 medii de 10, Colegiul Național ”Emil Racoviță” – 4 medii de 10, Liceul de Informatică ”Tiberiu Popoviciu” – două medii de 10, liceul teoretic ”Nicolae Bălcescu”, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu”, Colegiul Național Pedagogic ”Gheorghe Lazăr” și școala gimnazială ”Nicolae Titulescu” – câte o medie de 10.

Să menționăm că și anul trecut Clujul a avut cele mai multe medii de 10 din țară – nu mai puțin de 66, la mare distanță de următoarele clasate, Iași și Argeș, cu 46 și respectiv 42 de medii de 10. În acest an Clujul și Bucureștiul sunt urmate de TImiș și Iași, cu 8 și respectiv 7 medii de 10, și Argeș, Dâmbovița și Prahova, cu câte 6. Să menționăm, e vorba de rezultatele înainte de contestații. Cele finale vor fi afișate în 4 iulie.

În Cluj examenul a fost susținut în peste o sută de centre de examen, mai exact 103.

Mai jos situația tuturor mediilor de 10 din Cluj la examenul de evaluare națională, în acest an:

UPDATE Citește și:

Clujul are cea mai bună rată de promovare a examenului de evaluare națională, din țară

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare