Închide

Clujul are cea mai scumpă piață imobiliară din țară și dorește să aibă și cele mai mari tarife de parcare în aeroport – reclamă consilieri județeni. Majorarea tarifelor cerută de firma care administează parcarea auto a aeroportului, amânată de plen

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - apr. 27, 2022 0 188

GOTO Parking, firma care administrează partea estică a parcării auto de la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, a cerut Consiliului Județean (CJ) Cluj majorarea tarifelor la parcare. Consilieri județei USR, PSD sau PMP au arătat că respectiva solicitare nu este justificată și au sesizat că, în condițiile în care s-ar aproba cererea firmei, Clujul ar avea și cele mai scumpe tarife de parcare practicate în aeroport, după Capitală, nu doar și cea mai scumpă piață imobiliară din România.

 

„Riscăm să comitem o ilegalitate. Cei din cadrul firmei aduc ca argument inflația, creșterea cursului euro, investiții din 2019 ori pierderile din 2020. Toate acestea nu justifică o majorare de 54% în doi ani”, a arătat consilierul USR Ionuț Florea în cadrul ședinței Consiliul Județean din 27 aprilie în cadrul căreia s-a discutat un proiect de hotărâre  de majorare a tarifelor de parcare din aeroport.

„Aceste tarife nu sunt mici, față de alte tarife de parcări din oraș și nu cred că ar trebui majorate”, a spus și consilierul PSD Horea Chirteș. Și consilierul Călin Cosma a spus că, odată aprobate, Clujul va ajunge campion și la tarifele de parcare în țară, mai ales că și în prezent are și cea mai scumpă piață imobiliară din România, surclasând Bucureștiul.

GOTO Parking, firma care administrează parcarea estică de la Aeroport a motivat cererea de majorare prin faptul că tarifele au rămas neschimbate din anul 2020.

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a explicat că în baza contractului cu firma, există obligația Consiliului Județean de a analiza cererea.

„Noi avem obligația de a face această analiză în baza contractului, iar firma are dreptul de a solicita către noi acest lucru. Noi aici suntem puși să decidem dacă motivele invocate de ei justifică această majorare. Dacă se justifică se poate face majorarea la procentele solicitate de ei ori la alte procente. Dacă se decide majorarea, aceasta trebuie să fie făcută la acel procent pe care noi îl putem înțelege și care să provină dintr-o analiză corectă”, a atras atenția Tișe, în cadrul ședinței de miercuri.

La propunerea consilierului PSD, Laura Chiorean, grupul de consilieri USR au fost de acord ca proiectul pentru majorarea tarifelor să fie amânat și să se facă analize suplimentare efectuate de comisiile juridice, economice și de patrimoniu ale consilierilor județeni. Inițial, consilierii USR propuseseră ca acesta să fie respins.

Plenul CJ Cluj a convenit să se solicite  firmei GOTO să pună la dispoziție „motivele clare care pot să stea la baza unei creșteri a tarifelor”.

Sindicatul Aeroportului a cerut, printr-o scrisoare deschisă, respingerea solicitării de majorare. „Menționăm ca acest contract nr. 29 / 17.08.2010 încheiat de către Consiliul Județean Cluj și firma  Goto Parking, reprezintă una dintre cele mai mari fraude din România”, au spus sindicaliștii, într-un comunicat remis presei în 26 aprilie.

Ce majorări a cerut Goto Parking

 • 0 min – 5 min: rămâne gratuit;
 • 5 min – 10 min: 1 leu;
 • 10 min  – 30 min: 8 lei, față de 6 lei în prezent;
 • 30 min  – 60 min: 11 lei, față de 9 lei în prezent;
 • 60 min – 120 min: 23 lei, față de 18 lei în prezent;
 • 120 min – 300 min: 42 lei, față de 33 de lei în prezent;
 • 300 min – 24 ore: 72 lei, față de 57 de lei în prezent;
 • 24 ore – 2 zile: 152 lei, față de 121 de lei în prezent;
 • 2 zile – 7 zile: 265 lei, față de 210 lei în prezent;
 • 7 zile – 8 zile: 336 lei, față de 276 lei în prezent;
 • 8 zile – 15 zile: 513 lei, față de 407 lei în prezent.

sursa foto: Goto Parking

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare