Închide

Clujul ar putea găzdui o competiție europeană de amploare în 2018, cu 1.200 de sportivi. „Clujul e singurul oraș care are infrastructura necesară”

Sport by Actual de Cluj - dec. 23, 2015 0 205

Clujul ar putea găzdui în 2018 campionatele europene de cadeți și juniori la tenis de masă, a dezvăluit azi președintele Federației Române de Tenis de Masă (FRTM), Cristinel Romanescu.

Romanescu a spus azi pentru Agerpres că federația pe care o conduce a aplicat deja pentru organizarea competiției, în 2018.

”După Europe Top 10 pentru juniori care a fost organizat la Buzău, urmare a discuțiilor cu președintele și secretarul federației internaționale, Federația Română de Tenis de Masă a realizat deja aplicația pentru organizarea Campionatului European de juniori și cadeți din 2018. Este o competiție foarte mare, la care participă aproximativ 1.200 de jucători și tehnicieni, am înțeles că și Cehia candidează, în februarie-martie anul viitor vom ști câte țări au aplicat, după care la Congresul federației europene din septembrie-octombrie se va hotărî. La momentul acesta, singura locație unde s-ar putea face un campionat european de o asemenea anvergură este Clujul, singurul oraș care are infrastructura necesară. Deocamdată am trimis doar scrisoarea de intenție, urmând ca noi să transmitem dosarele și să purtăm discuții cu autoritățile clujene, cu ministerul de resort. În fond este obligația statului român să se implice într-un astfel de demers, căci ar fi prima mare competiție la tenis de masă pe care o organizează România după 50-60 de ani”, a explicat Romanescu pentru Agerpres.

Am solicitat federației o copie a scrisorii de intenție depuse la federația internațională. Vom reveni cu aceste informații.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare