Închide

Clujenii sunt în stradă: „Jos guvernul!”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 19, 2018 1 612

 

„Jos guvernul!”, s-a auzit azi, încă o dată, în Piaţa Unirii din centrul oraşului Cluj-Napoca. Cu prieteni, familii, copii şi biciclete, clujenii s-au adunat în această seară, după o zi de muncă, pentru a protesta, în stradă.

Protestatarii s-au mobilizat după ce Camera Deputaților a votat ieri seară proiectul de modificare a Codului de procedură penală. Proiectul PSD de modificare a Codului de procedură penală a fost votat luni seară târziu, cu câteva minute înainte de ora 22.00, de plenul Camerei Deputaților, în calitate de cameră decizională, notează Hotnews.ro. Asta după ore întregi de dezbateri și după o dezbatere în viteză în Comisia specială condusă de Florin Iordache, care a avut loc în aceeași zi. Proiectul merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis, însă și cei de la PNL și cei de la USR au anunțat că îl vor ataca la Curtea Constituțională.

„Demisia!”, Hoţii, „Libertate!”, au strigat protestatarii, adunaţi lângă „Stâlpii împuşcaţi”, loc simbolic al luptei anti-comuniste la Cluj. „Oamenii ăştia sugerează sau că suntem plătiţi sau că ne face o plăcere extraordinară să ieşim în stradă să facem scandal. Eu am renunţat la o întâlnire cu profesori faini de-ai mei şi la o varză a la Cluj, fiecare dintre dvs a renunţat la planurile pe care le avea azi, a renunţat la normalitate, pentru că oamenii aceştia opresc o ţară în loc”, spune Dumitru Vîlcu, unul dintre iniţiatorii evenimentului de pe Facebook, care a chemat lumea în stradă.

„Suntem oameni normali, care avem job-urile noaste, familiile noastre. Facem ceea ce facem din dorinţa de a respecta nişte principii, nu pentru a fi plătiţi sau pentru că ne plictisim acasă”, spune Daniel Giurca, unul dintre protestatarii de la Cluj. Lipsa de integritate e marea problemă a clasei politice din România, a mai subliniat acesta

Mulţimea a pornit, în marş, pe Bulevardul Eroilor, apoi spre Calea Dorobanţilor, în direcţia Mărăşti. Se strigă „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă” şi „Justiţie, nu corupţie!” sau „Jos, Dragnea, jos, eşti un mincinos!”

 

 

Foto: Sebastian Hossu

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare