Închide

Clujenii au dezvoltat o aplicaţie de „buton de panică”. A ajuns la 100.000 de descărcări pe telefoanele mobile

Economie by Actual de Cluj - nov. 15, 2016 0 1313

O aplicaţie dezvoltată la Cluj-Napoca îi ajută pe utilizatori să îi alerteze pe cei apropiați când au nevoie de ajutor: a fost folosită de persoane prinse sub darâmăturile unui șantier sau de unii care se simțeau în pericol pe străzile din Rio de Janeiro, în timpul călătoriilor. Aplicaţia de securitate personală a ajuns să aibă peste 100.000 de descărcări pe telefoanele mobile, anunţă dezvoltatorii. În review-urile utilizatorilor, aplicaţia primeşte o notă de 3,7.

Aplicaţia Red Panic Button a fost dezvoltată de Ultimate Communications Ltd și Recognos şi a fost lansată în 2012, oferă o soluție de securitate personală pe plan mondial.

„În urmă cu patru ani, mi-am propus să ofer familiei un mecanism prin care să pot fi alertat în orice moment dacă apar probleme. Căutând soluții de acest gen pe piață, am descoperit că aplicațiile existente fie erau mult prea complexe, fie nu ofereau informațiile de care aveam nevoie. Așa a luat naștere ideea dezvoltării Red Panic Button. De la lansare și până în prezent, utilizatori din toată lumea au mărturisit că soluția i-a ajutat în momente grele”, a declarat Cătălin Ianachis, fondatorul Red Panic Button.

Cum funcţionează? Prin intermediul Red Panic Button, utilizatorii pot alerta, cu un click, o listă personalizată de contacte, atunci când se simt în pericol. Aplicația folosește canale de comunicare multiple (SMS, e-mail, WhatsApp), pentru a trimite un mesaj predefinit, alături de coordonatele aparatului mobil, facilitând astfel localizarea rapidă și intervenția de care are nevoie persoana aflată în pericol, fie că este victima unei agresiuni, accident, dezastru natural sau are o urgență medicală.

Red Panic Button poate fi utilizată pe dispozitivele mobile cu sisteme de operare Android și iOS, putând fi descărcată gratuit. Pentru variantele mai complexe se plăteşte însă.

Utililizatorii i-au dat o medie de 3,7 – vezi review-uri AICI

„Ultimate Communications Ltd și Recognos și-au propus ca tehnologia Red Panic Button să fie utilizată și în mediul de afaceri, datorită impactului dovedit pentru companiile care vor să ofere o soluție de securitate personală propriilor clienți, angajați sau parteneri”, transmit reprezentanţii companiilor.

Cine sunt dezvoltatorii

Ultimate Communications Ltd. este o companie din Marea Britanie, înființată în august 2010 de un grup de profesioniști clujeni care lucrează pe piețele din UE, SUA și Canada. Ultimate Communications Ltd. are experienţă în domeniul telecomunicațiilor și pe piețele de telefonie mobilă.

Recognos este o companie de tehnologie lansată de un antreprenor clujean, cu sedii în Silicon Valley și Cluj, care dezvoltă produse și servicii software pentru piața globală.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare