Închide

Clujeanul USR-ist, candidat la Primărie cu sloganul „Iubim Clujul cu ochii deschiși”, a nimerit pe lista candidaților din Buzău. Emanuel Ungureanu va deschide lista pentru Camera Deputaților din partea USR-PLUS Buzău

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 17, 2020 3 473

USR-PLUS Cluj l-a scos de pe locurile eligibile pe deputatul Emanuel Ungureanu, prin vot democratic. De pe locul cinci care i-a revenit pe lista organizației clujene, Unguranu nu mai avea cum să prindă un nou mandat de deputat, la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Toată lumea l-a suspectat pe Ungureanu că nu se va mulțumi cu acest rezultat intern iar răspunsul său a fost previzibil: a plecat să candideze din Buzău. Conform informațiilor din partid, de la nivel central, deputatul clujean se află pe primul loc pe lista candidaților organizației USR-PLUS Buzău, pentru Camera Deputaților.

Informația n-a fost cofirmată încă de Emanuel Ungureanu, însă potrivit surselor din cadrul USR, lista candidaților buzoieni a fost validată vineri, de Biroul Național al Alianței USR-PLUS.

„Lista USR-PLUS Buzău, pentru Camera Deputaților, este deschisă de Emanuel Ungureanu”, a relatat o sursă din cadrul partidului pentru G4Media.

Conform informațiilor apărute în G4Media, candidatura și sprijinul pentru Emanuel Ungureanu au venit din partea echipei lui Dan Barna.

G4Media arată că organizațiile PLUS și USR Buzău nu s-au înțeles și nu au apucat să organizeze Adunare generală pentru a valida o listă de candidați pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Conform procedurii, urma ca Biroul Național să desemneze candidații pentru Buzău. În timpul discuțiilor din ședința Biroului Național a venit o listă scrisă cu pixul de la organizația din Buzău, cu ștersături, iar Emanuel Ungureanu se afla pe primul loc pe lista respectivă. Au fost discuții contradictorii în ședința Biroului Național, apoi s-a supus la vot”, a povestit aceeași sursă pentru G4Media.

În cadrul Biroului Național s-a supus, așadar la vot, iar echipa lui Dan Barna a votat în favoarea menținerii lui Ungureanu cap de listă la Camera Deputaților, în județul Buzău.

Având în vedere că la Alegerile Locale, USR-PLUS a scos un scor de peste 11% la nivelul județului Buzău, cel mai probabil Ungureanu nu va întâmpina nicio problemă în a-și asigura un nou loc în Camera Deputaților, pentru următorii 4 ani.

Într-o postare pe facebook, Ungureanu s-a plâns că nu a fost ales pe un loc eligibil la Cluj pentru că „nu a avut gașca destul de mare”. Totodată el le-a reproșat colegilor din Plus Cluj că au promovat candidații pe criterii care n-au legătura cu meritocrația.

Vom reveni cu detalii pe marginea acestui subiect

Sursa Foto: Facebook

3 comentarii

  1. deci Ungureanu a avut gasca mai mare la Bucuresti, care s-a impus in fata celor din Buzau, ce n-au putut sa-si trimita un om din Buzau sa-i reprezinte, pt ca Ungureanu le-a fost varat fortat.

  2. Desi tipul Imi displace, mai tare ma supara când încercați chestiile astea de chicoteala la spart semințe. Altul era sloganul dar voi ca mari jurnaliști care informați corect și care sigur sunteți atenți la orice ca doar aveți atâtea mastere confundați inchis cu deschis….
    No comment

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.