Închide

Clujeanul George Maior, așteptat astăzi la audieri la Secția de anchetare a magistraților în dosarul Laurei Kovesi

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 30, 2019 0 67

Ambasadorul României la Washington, George Maior, este așteptat vineri la audieri la Secția de anchetare a magistraților, în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, în care Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat și s-a aflat sub control judiciar.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că fostul șef al Serviciului Român de Informații, George Maior, a fost citat pentru vineri, 30 august, de către procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, informează hotnews.ro.

Este a treia oară când procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție îl citează pe George Maior să se prezinte în acest dosar, fostul șef al Serviciului Român de Informații fiind citat anterior pe 23 iulie și pe 23 mai, dar neprezentându-se.

Întrebat, miercuri, într-un interviu pentru Digi 24, dacă de această dată va merge la Secția de anchetare a magistraților, George Maior, care era șef al SRI în perioada extrădării lui Nicolae Popa, a spus că a fost citat de două ori să se prezinte la audieri, dar că nu a putut merge „din motive obiective, inclusiv legate de vizita prezidenţială în SUA”. „Acum sunt aici şi sunt oricând la dispoziţia unei instituţii a statului, bineînţeles că mă prezint la orice asemenea solicitare”, a afirmat Maior.

În acest dosar, au fost audiați fostul ministru de Interne Gabriel Oprea și fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, ambii în calitate de martor. Florian Coldea a declarat, după aproape 4 ore de audieri, că nu a luat la cunoștință de nicio împrejurare în care Kovesi să fi comis vreo infracțiune și că poate ar trebui investigați cei care nu au făcut nimic pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa, din Indonezia, în 2011.

În dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI, Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat, fiind acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

În 28 martie, Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către Secția de anchetă a magistraților, însă măsura a fost contestată în instanță. Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus ulterior revocarea măsurii controlului judiciar.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu