Închide

Clujeanul care a ucis o englezoaică în 2013, condamnat azi la închisoare pe viață. Judecătoarea: ”în loc să fugi pur și simplu în speranța că nu vei putea fi identificat de o femeie abia trezită din somn, ai decis asupra acestui atac înfiorător”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - nov. 11, 2019 0 483

Clujeanul care a ucis o englezoaică în 2013 și a fost prins în Dej în urmă cu doar câteva luni a fost condamnat azi la închisoare pe viață.
Clujeanul Cristian Sabou, care jefuia o casă și a fost surprins de proprietară, pe care a ucis-o cu o lovitură de ciocan, a fost condamnat la închisoare pe viață.
Victima se numea Valerie Graves și avea 55 de ani. Aceasta era mama a doi copii și deținea o galerie în Roxburghshire. Ea a fost găsită moartă într-o casă din Smugglers Lane iar anchetatorii au arătat că a murit din cauza loviturilor în zona capului și a feței, fără a putea preciza motivul crimei.

Timp de șase ani Sabou nu a suflat o vorbă despre crima pe care a comis-o. Presa locală a relatat că cunoscut în localitatea în care și-a întâlnit partenera cu care a făcut doi copii, Gârcei din județul Sălaj, drept un om muncitor, liniștit și harnic.

Sabou a pledat vinovat la acuzația de crimă la audierile de azi. A apărut în fața instanței flancat de trei paznici și a vorbit prin intermediul unui interpret. Procurorul Philip Bennets a spus instanței că Sabou a intrat în locuință cu scopul de a o jefui, și se aștepta să o găsească goală. ”Lucrase diverse munci pentru proprietari în lunile anterioare. Instanța a fost informată că un seif din casă conținuea bani cash în număr mare, dar și lingouri”, relatează ziarul The Guardian.
”Când a intrat în casă, Sabou a găsit-o pe Graves, și a atacat-o. A lovit-o cu un ciocan, cauzându-i răni înfiorătoare la cap când aceasta încerca să se apere”, mai relatează cotidianul. ”Au fost răni extnise în zona capului. Nivelul forței folosite a fost extrem, similar cu forța unui accident rutier”, a spus procurorul Bennett.
Cotidianul relatează că uciderea lui Graves a pornit una dintre cele mai mari căutări din istoria poliției din Sussex, dar numai în iulie 2019 Sabou a fost arestat în România, mai exact la Dej, și extrădat în Marea Britanie.
Cuvântul final i-a aparținut judecătoarei Christine Laing: ”în loc să fugi pur și simplu în speranța că nu vei putea fi identificat de o femeie abia trezită din somn, ai decis asupra acestui atac înfiorător asupra lui Graves. A fost nesinceritatea ta și lăcomia care te-au dus în casa aceea. A fost lașitatea ta și lipsa de moralitate care te-au făcut să o ucizi pe Valerie Graves”.
Judecătoarea l-a condamnat pe Sabou la închisoare pe viață cu posibilitatea de eliberare condiționată după 23 de ani și 272 de zile.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu