Închide

Clujeanul care a aflat de la televizor că este criminal. Televiziunea trebuie să îi plătească daune morale

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 28, 2023 1 650

Un bărbat din Cluj a obținut daune de la o televiziune care l-a indicat greșit ca fiind un criminal. El și soția au de primit 10.000 euro de la Antena Group, care a preluat o știre ilustrată greșit din presa italiană, despre o crimă comisă în Italia într-o familie de români.

În procesul de la Tribunalul Cluj, bărbatul, militar în cadrul unității militare din Câmpia Turzii, a arătat că în seara zilei de 24 septembrie 2022, care era o zi de sâmbătă, a observat faptul că are mai multe apeluri nepreluate de la mai mulţi colegi şi a primit chiar şi mesaje vocale şi scrise în care era întrebat ce s-a întâmplat cu el, unde se află în acel moment şi alte asemenea întrebări care, la acel moment nu aveau nicio logică, arată adevărul.ro.

Antena 1 s-a apărat în proces arătând că în speță a fost vorba de „o regretabilă eroare”, reclamanții înșiși admițând că asocierea lor cu crima din Italia s-a produs dintr-o eroare.

Libertatea de exprimare exercitată cu bună-credinţă presupune ca autorul afirmaţiilor să cunoască veridicitatea acestora, fiind obligat să depună suficiente eforturi pentru a verifica acest caracter al lor, ceea ce nu se verifică în speţa de faţă, în condiţiile în care pârâta s-a limitat la a prelua o ştire difuzată iniţial de o televiziune italiană, asociind însă imaginea reclamanţilor cu conţinutul acesteia”, se arată în hotărârea Tribunalului Cluj, care nu este definitivă.

Un comentariu

Scrie un comentariu