Închide

Clujeanca de la șefia Agenției de Transplant, schimbată din funcție. Ministra Sănătății: „Lucrurile nu au mers în direcţia în care eu, personal, şi strategia Ministerului Sănătăţii o cerem”

Sănătate by Actual de Cluj - mart. 05, 2019 0 146

Clujeanca pusă la șefia Agenției Naționale de Transplant, Anca Mureșan, a fost schimbată din funcție de către medicul Radu Zamfir, supraviețuitor al tragicului accident aviatic din Apuseni, din urmă cu cinci ani. Motivul schimbării – „lucrurile nu au mers în direcția” dorită de ministerul Sănătății și mai exact de ministra Sorina Pintea.

„Am considerat că este necesar să facem aceste schimbări. Lucrurile nu au mers în direcţia în care eu, personal, şi strategia Ministerului Sănătăţii o cerem”, a explicat Pintea.

Medicul chirurg Radu Zamfir este, începând de ieri, director executiv al ANT. „Începând cu data de 5 martie 2019, dr. Radu Zamfir, medic primar chirurgie generală şi cercetător ştiinţific a fost numit prin Ordin al ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, în funcţia de director executiv la ANT. Cu aceeaşi dată, a fost semnat Ordinul de ministru prin care încetează detaşarea doamnei dr. Anca Mureşan de la Institutul Regional de Gastroenterologie – Hepatologie ‘Prof.dr. Octavian Fodor’ Cluj în funcţia de director executiv la ANT”, informează Ministerul Sănătății.

Noul director executiv al ANT este doctor în medicină, atestat în chirurgie hepato-bilio-pancreatică şi chirurgie oncologică şi deţine o diplomă europeană de transplant pentru prelevare multiorgan. El a fost formator în cadrul unor proiecte europene dedicate transplantului de organe. Dr. Radu Zamfir a primit mai multe distincţii, printre care şi o diplomă de excelenţă pentru contribuţia deosebită şi implicarea în dezvoltarea activităţii de transplant hepatic în România.

Citește și:

O doctoriță din Cluj e noua șefă a Agenției Naționale de Transplant

Nici un comentariu

Scrie un comentariu