Închide

Clujeanca de 33 de ani infectată cu noul coronavirus, care nu a declarat la graniță că vine din zonă de risc și a urmat o rută ocolită, prin Germania, are dosar penal

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - mart. 19, 2020 0 2828

Clujeanca de 33 de ani infectată cu noul coronavirus, care nu a declarat la graniță că vine din zonă de risc și de altfel a urmat o rută ocolită, prin Germania, are dosar penal.

O femeie de 33 de ani din Cluj are dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce a venit dintr-o zonă de risc din Italia, pe o rută ocolită prin Germania, iar la intrarea în țară nu a declarat de unde vine. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au deschis dosar penal și spun că unul dintre contacții femeii a fost depistat de asemenea pozitiv cu infecție cu noul coronavirus Covid-19 – e vorba de o femeie din Oradea, care a călătorit în aceeași mașină cu femeia din Cluj.

Dosarul a fost înregistrat în urmă cu două zile, 1774/P/2020. ”Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 16 martie 2020 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în declaraţii şi zădărnicirea combaterii bolilor, constând în aceea că o persoană care s-a întors din Italia nu a declarat că vine dintr-o zonă de risc major, iar după ce a ajuns în municipiul Cluj-Napoca nu a rămas în autoizolare la domiciliu ci a intrat în contact cu mai multe persoane, fiind ulterior depistată pozitiv la testul pentru coronavirusul gripal Covid-19, iar în urma anchetelor epidemiologice efectuate s-a constatat că una dintre persoanele cu care a intrat în contact a fost depistată, de asemenea, pozitiv cu coronavirusul gripal Covid-19”, transmit procurorii. Prefectul Mircea Abrudean spune că această persoană depistată pozitiv e femeia din Oradea care a călătorit cu clujeanca în mașină și că cei cu care a intrat în contact în Cluj-Napoca, în număr de șapte persoane, au fost testați iar rezultatele au fost negative.

Citește și:

Primul caz de coronavirus în Cluj: o clujeancă ajunsă în urmă cu două zile din Trentino la Cluj, depistată pozitiv pentru infecția cu coronavirus; altă clujeancă a fost depistată pozitiv în Arad

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare