Închide

Clujean condamnat cu suspendare după ce a vrut să mituiască un polițist

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 19, 2017 0 363

Un clujean care a încercat să mituiască un polițist cu echivalentul unui salariu pe o lună a fost condamnat la 16 luni de închisoare – cu suspendare.

Inculpatul, al cărui nume nu a fost făcut public cu excepția inițialelor – R. M. P. – și-a recunoscut fapta și a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției, fapt pentru care a fost condamnat cu suspendare – un an și 4 luni cu supraveghere pe doi ani pentru dare de mită. Totodată, prin acord acesta a fost de acord să urmeze un program de reintegrare socială și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pentru 60 de zile. „În fapt, din probatoriul administrat în cauză s-a reținut că, în data de 15.11.2016, inculpatul R.M.P. a oferit o sumă de bani (cuantumul unui salariu) unui agent de poliție din cadrul I.P.J. Cluj — Secția 9 Poliție Rurală Turda, pentru ca acesta să îi restituie permisul de conducere reținut, precum și să renunțe la continuarea efectuării actelor de urmărire penală într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, explică procurorii.

Polițistul a denunțat fapta în 11 noiembrie anul trecut la serviciul județean anticorupție din Cluj, fapt ce a pornit întocmirea dosarului penal.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu