Închide

Cluj-Napoca, orașul cu cele mai scumpe terenuri din România

Economie by Actual de Cluj - mai 31, 2019 0 284

Cluj-Napoca a devenit oraşul cu cele mai scumpe terenuri pentru dezvoltări industriale din România, preţurile de aici, în locaţii de maxim interes, fiind şi de aproape două ori mai mari decât cele cerute pentru o locaţie din Bucureşti, arată o analiză a companiei de consultanţă imobiliară Dunwell, specializată în sectorul Industrial citată de adevărul.ro.

„Preţurile terenurilor construibile/intravilane se situează la un nivel constant, dar cu mici excepţii – este vorba despre terenurile situate în zone de maxim interes pentru dezvoltări de tip office, retail sau rezidenţial din Bucureşti, Cluj, Timişoara sau Iaşi, care au avut preţuri cu circa 10-15% mai mari decât media. Un teren bine amplasat şi care dispune de un PUZ (Plan Urbanistic Zonal) aprobat este mai atractiv şi, în consecinţă, mai scump. În ceea ce priveşte segmentul Industrial/Logistic, cele mai ridicate preţuri s-au înregistrat în Cluj-Napoca, Bucureşti zona de Nord – Est (noua intrare în Bucureşti din zona Stefăneştii de Jos), Bucureşti zona de Est şi Bucureşti zona de Vest”, a declarat Laurenţiu Badea, managing partner Dunwell. Preţurile solicitate în Cluj, pentru terenuri pretabile sectorului Logistic/Industrial, variază între 45 euro/mp şi pot ajunge, chiar depăşi, 65-75 euro/mp, mai arată datele Dunwell, valori ce pot stabili un record naţional în tranzacţionare.

„Clujul este un hub foarte important din punct de vedere logistic, iar poziţia geografică îl face foarte atractiv. Forţa de muncă foarte bine calificată este un alt avantaj, iar un element diferenţiator al Clujului este dat de relief, care limitează dezvoltarea unor noi zone şi, astfel, crearea unei potenţiale concurenţe. Din acest motiv, preţurile din zona Cluj sunt la un nivel foarte ridicat, iar dezvoltatorii de parcuri logistice analizează cu atenţie o investiţie aici, unde preţurile terenurilor depăşesc 40 euro/mp. Acesta este şi motivul pentru care Floreşti, Apahida şi Jucu sunt printre cele mai atractive şi căutate zone din vecinătatea Clujului, iar faptul că deja dezvoltatori consacraţi, precum CTP sau WDP, au dezvoltat parcuri logistice aici, au făcut ca interesul în aceste zone să fie foarte ridicat”, a adăugat Laurenţiu Badea.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare