Închide

Cluj, județul din provincie cu cele ami multe firme înființate de debutanți, la mare distanță de restul

Economie by Actual de Cluj - nov. 28, 2019 0 53

Clujul rămâne și în octombrie județul din țară cu cele mai multe firme înființate de debutanți, după Capitală, conform Registrului Comerțului.

În total în țară antreprenorii debutanţi au înfiinţat din 2011 până la finalul lunii trecute un număr de 47.607 firme de tip SRL-D. Dintre acestea cele mai multe au fost înființate în București – 6.377 și Cluj – 5.545. Al treilea județ în acest clasament e la mare distanță – jumătate din firmele înființate la Cluj, respectiv 2.664. Spre comparație pe ultimele locuri în țară din acest punct de vedere sunt Călărași cu 198 astfel de firme și Covasna, cu 160.

Societățile cu răspundere limitată pentru debutanți (SRL-D) pot fi deschise din 2011, de către întreprinzătorii debutanți în afaceri. SRL-D-urile au acest statut – și câteva facilități oferite de lege – timp de trei ani de la data înființării. SRL-D-urilor, Statul le oferă credite nerambursabile de până la 10.000 de euro dintr-un plan de afaceri, ce pot fi cerute de tineri ce își deschid prima afacere. Totodată, SRL-D-urile sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale datorate de angajatori pentru veniturile a cel mult patru angajați.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare