Închide

VIDEO Cluj Arena s-a transformat în platou de filmare, joacă Harvey Keitel și Liam McIntyre

ActualitateTop News by Mihai Prodan - iul. 04, 2017 0 5261

Cluj Arena s-a transformat în platou de film în aceste zile – cu nume grele pe afiș: la Cluj joacă Harvey Keitel și Liam McIntyre – protagonistul din serialul „Spartacus”.

Cei doi joacă într-o producție a actriței ruse Jenia Tanaeva, ce joacă în acest film primul ei rol, ca protagonistă, și e de altfel și autoarea scenariului. Numele în lucru – „See you soon”, un film despre care Tanaeva spune că e o „Cenușăreasa” modernă, despre o tânără mamă plecată din Rusia în căutarea unui trai mai bun ca angajată pe un vas de croazieră, unde întâlnește vedeta Ryan Hawkes, „un David Beckham al Americii” după cum spune McIntyre, ce joacă acest personaj. De altfel asemănările cu faimosul jucător nu se opresc aici: Hawkes joacă pentru LA Soccer Club, iar David Beckham s-a transferat în 2007 la LA Galaxy. Impresarul jucătorului e jucat de celebrul actor Harvey Keitel, a cărui mamă e originară din nordul României.

Toți cei trei – plus regizorul David Mahmoudieh, aflat la debut – au luat azi loc pe un scaun regizoral, pe gazonul de pe Cluj Arena, și au vorbit despre film. Liam McIntyre descrie mai jos despre ce e vorba în film și ce a făcut la Cluj în aceste zile: „la bază e despre o femeie casnică din Rusia, săracă, ce are probleme acasă, încearcă să scape de ele, își ia copilul, încearcă să facă bani și ajunge pe un vas de croazieră. De cealaltă parte e David Beckham al Americii, un fotbalist bogat și extravagant care și-a perdut calea abrupt, încearcă să scape de atenția paparazzi-lor plecând pe un vas de croazieră”.

 

Producția e una independentă, cu buget relativ mic – în orice caz mult sub cea mai scumpă producție filmată până acum la Cluj, „Povestea iubirii”, ce a avut un buget de 20 milioane de euro. Producția peliculei a fost atribuită integral unei companii românești, Alien Film, a cărei echipă numără la Cluj peste o sută de persoane și care a filmat până acum și în studiourile din Buftea, pe plajele din Grecia și urmează să filmeze și în Sankt Petersburg.

La Cluj echipa de producție a închiriat stadionul Cluj Arena pentru mai multe zile, a instalat rulote în parcarea acestuia iar aseară, între altele, a închis Aleea Stadion pentru filmarea unei scene cu câteva zeci de figuranți, până la orele mici ale dimineții. Echipa de producție a remodelat și vestiarele și clubul ce funcționează în spațiul Cluj Arena, pentru ca acestea să arate ca vestiarele ipoteticei LA Soccer Club.

Filmul ar urma să apară la sfârșitul anului viitor în cinematografele din Statele Unite și Rusia, după care va fi disponibil pe Internet.

Cine e Jenia Tanaeva

Autoarea scenariului și protagonista filmului, Jenia Tanaeva s-a mutat la Hollywood cu cei doi copii ai săi din Rusia, în speranța unei cariere de actriță. S-a născut în Sankt Petersburg, unde se întoarce acum să filmeze secvențe din See You Soon. Prezentarea de pe site-ul său oficial arată că a crescut în timpul regimului comunist într-un apartament mic cu părinții, bunicii săi și sora sa mai mare. A absolvit universitatea din localitate cu licență în psihologie. „Pe atunci nici nu visa să vină în America”, spune pe site-ul său oficial. „La o vârstă tânără s-a căsătorit cu un campion rus de lupte la categorie grea; două fiice s-au născut în acest mariaj. În timp ce-și creștea cele două fiice, Anya și Alina, Jenia lucra ca asistent pentru un miliardar rus, căruia îi aranja călătoriile internaționale. După ce a divorțat de soțul său, a decis să se mute în America sperând să obțină o viață mai bună pentru fiicele sale. După ce s-a stabilit în Los Angeles, cum nu avea niciun prieten, petrecea mult timp rmărind filme. Într-o noapte a găsit „An affair to remember” din 1957. A avut un impact uriaș asupra Jeniei și a devenit inspirația pentru o frumoasă poveste de dragoste, „See you soon””.

 

Cine e Harvey Keitel

Nu că Harvey Keitel ar avea nevoie de vreo prezentare, dar amintim că actorul de 78 de ani ce filmează în aceste zile pe Cluj Arena a jucat între altele în „Taxi driver”, „Pulp Fiction”, „Reservoir dogs”, „De la apusul la răsăritul soarelui” și o mulțime altele.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.