Închide

Cluj, al treilea cel mai infectat județ din țară cu Covid 19, astăzi

Sănătate by Actual de Cluj - nov. 20, 2020 0 283

Rata de infecție cu coronavirus a ajuns azi la Cluj la 7,31 cazuri la mie, cea mai ridicată de până acum de la izbucnirea pandemiei și a treia din țară astăzi.

Rata de infecție cu coronavirus la Cluj azi e a treia cea mai mare din țară după Sibiu și Ilfov, cu 8,9 cazuri și respectiv 7,89 cazuri la mia de locuitori. În Cluj au fost depistate până acum cu infecție cu Covid 19 peste 18.000 de persoane.

Amintim, într-un oraș din Cluj a fost prelungită carantina după ce restricțiile impuse timp de două săptămâni nu au dat rezultatul scontat, e vorba de Gherla. În majoritatea comunelor și orașelor din județ au fost impuse restricții de circulație, între care obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice. Sediul unei primării din Cluj, cea din comuna Apahida, a fost închis două zile și dezinfectat după numărul în creștere al angajaților infectați, inclusiv primarul Grigore Fati.

Peste 170 de oameni au decedat la Cluj după ce s-au infectat cu coronavirus, de la izbucnirea pandemiei până în prezent.

Mai menționăm, doar 10% dintre pacienții depistați cu infecție au loc în spitale, deși e vorba de sute de cazuri, în medie șase sute de cazuri noi zilnic. Zeci dintre aceștia se află la Terapie Intensivă, în stare critică. Restul de 90% dintre cei depistați cu infecție sunt trimiși acasă, în autoizolare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu