Închide

Cluj 100. Boc lansează apel de proiecte pentru anul Centenarului Marii Unirii

ActualitateAdministrațieCulturăTop News by Actual de Cluj - mai 18, 2017 0 903

Administrația locală dorește să lanseze un proiect embelamtic al orașului pentru 2018 când se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Primarul Emil Boc spune că proiectul botezat „Cluj 100” va curpinde inițiative de la toate instituțiile din oraș pe care administrația le-a invitat să vină cu propuneri pentru marcarea Centenarului Marii Uniri.

Deja, a menționat Boc, s-a primit o propunere de la universitățile clujene pentru realizarea unui monument al Marii Unirii cu figuri emblematice de rectori care au marcat învățământul universitar clujean. În acest sens se caută o locație și o formulă în care acesta poate fi realizat: câteva busturi, plăcuțe comemorative, poate chiar un fel de alee a „vedetelor” universitare care au influențat evoluția Clujului din 1918 până în prezent.

Un amplasament posibil, potrivit primarului, ar putea fi strada Kogălniceanu pe care administrația locală dorește să o transforme în zonă pietonală.

Primarul a spus că își dorește ca acest proiect să fie un fanion al orașului pentru 2018 care să reunească toate energiile pozitive din el. Potrivit lui Boc, până la finalul anului vor fi centralizate toate inițiativele și apoi va fi perfectat portofoliul Cluj 100. Urmând ca el să fie și bugetat.

Emil Boc a făcut declarații pe tema proiectului Cluj 100 la emisiunea Dimineți în realitate difuzată la Napoca FM. 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare