Închide

Club Feroviar: CFR Călători își ia adio de la cele șase automotoare sechestrate la Remarul ”16 Februarie”

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 14, 2024 0 1144

Există riscul ca cele șase automotoare sechestrate la Remarul ”16 Februarie” Cluj-Napoca să nu mai revină niciodată în parcul activ al CFR Călători. A recunoscut-o recent, mai cu jumătate de gură și la insistențele presei, chiar directorul general al operatorului feroviar de stat, Traian Preoteasa, arată publicația Club Feroviar.

Automotoarele respective ar fi fost utilizate de Remarul ”16 Februarie” ca sursă de piese de schimb pentru repararea altor șase. ”Deci chiar dacă mâine instanța s-ar pronunța definitiv în favoarea CFR Călători, operatorul de stat s-ar alege doar cu niște tablă, cu sau fără roți. Și chiar dacă ar mai fi fost cât de cât funcționale, în șase ani de stat ”la gard”, adică în curtea reparatorului de material rulant, acum tot nu ar mai fi bune de nimic”, arată publicația.

CFR Călători a trimis la reparat în 2018 la societatea din Cluj-Napoca 12 automotoare, din care s-au întors doar jumătate. Acest lucru este constatat încă din aprilie 2020 de un Raport de control la CFR Călători făcut de Corpul de Control al Prim Ministrului: ”Potrivit celor prezentate, s-a constatat faptul că indisponibilizarea unui număr de 6 automotoare în uzina reparatoare, peste termenul contractual, a fost cauzată de nerespectarea prevederilor caietului de sarcini și ale contractului, precum și de demersurile întârziate ale CFR Călători cu referire la depășirea duratei de imobilizare, demersuri care au fost materializate în acțiuni în instanță la peste un an de la data la care automotoarele ar fi trebuit restituite în stare de funcționare către CFR Călători”. Iar automotoarele cu pricina nu s-au întors nici în momentul de față, după șase ani, la CFR Călători, ele fiind în continuare sechestrate în curtea Remarul 16 Februarie Cluj-Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu