Închide

Clinică de hematologie de 4,2 milioane la Cluj

SănătateTop News by Actual de Cluj - iul. 28, 2017 0 1123

Veste foarte bună pentru bolnavii are au nevoie de transplant de măduvă, din țară – peste doi ani acestea vor putea fi efectuate și la Cluj, față de singurele localități din țară unde e posibil acest lucru acum, București și Timișoara. Lucrările la noua clinică de hematologie din cadrul Institutului Oncologic din Cluj-Napoca au început de câteva zile și au fost marcate vineri după-masă de ministrul Sănătății, care a venit zece minute și dus a fost.

E vineri după-masa și nu e cel mai bun moment ca să începi lucrări de construcție, căci vine weekend-ul, dar nu și pentru ministrul Sănătății Florian Bodog, care a convocat pe vineri la ora 17 o conferință de presă lângă șantierul unde lucrările au început de câteva zile, a răspuns la câteva întrebări, a dat câteva declarații flancat de diverși membri PSD și dus a fost. Pe șantier a fost invitat și primarul Emil Boc, dar pe acesta nu l-a întrebat nimeni nimic și într-un final a plecat.

Partea bună este însă că în noua clinică de hematologie din Cluj vor putea fi efectuate transplanturi de măduvă – al treilea astfel de centru din țară după București și Timișoara. Investiția se ridică la 4,2 milioane de euro. „Clinica de la Cluj va extinde semnificativ capacitatea de transplat de măduvă la nivel național și va permite tratarea pacienților care suferă de afecțiuni maligne ale sângelui, precum leucemia. În cazul acestora, transplantul de măduvă este o procedură medicală complexă, dar vitală”, explică Ministerul Sănătății.

 

Centrul de transplant a primit autorizația de construcție în 30 martie, lucrările au început în 20 iulie și ar urma să fie gata în doi ani.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu