Închide

Ciute și un cerb care se joacă în zăpadă au fost surprinse de camerele video de monitorizare a faunei în parcul național Apuseni din Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 19, 2021 0 147

Mai multe ciute și un cerb care se joacă în zăpadă au fost surprinse de camerele video de monitorizare a faunei în parcul național Apuseni din Cluj.

Imaginile au fost făcute publice de regia Romsilva, care a arătat că ciutele și un cerb tânăr ”se bucură ca niște copii de zăpadă și de liniștea pădurilor din Parcul Natural Apuseni”. ”Senzaționalele imagini cu ciutele și cerbul jucându-se minute în șir au fost filmate de o cameră de monitorizare a faunei”, arată regia.

iuta, femela cerbului, este un animal erbivor care are habitatul în zone montane sau deluroase cu păduri întinse, care asigură condițiile de liniște, adăpost și hrană. ”Începând cu perioada împerecherii, care debutează toamna, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă, de ciuta cea mai bătrână. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an”, arată Romsilva.

Parcul Natural Apuseni este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și are o suprafață de peste 76.000 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu