Închide

Circulara din Gilău. Viceprimarul ia măsuri pentru meciul Someșul- U Cluj: „nu le dați nici apă suporterilor de la U!” „Mă tem ca cei de la U să nu-i bată pe localnici”

Sport by Catalin Suciu - sept. 23, 2016 0 2444

Gilăul se pregătește de sărbătoare, urmând să joace cu Universitatea Cluj în Liga a IV-a de fotbal. Iar autoritățile locale din comună și-au luat măsuri de siguranță. Ușor exagerate, am zice, din moment ce în localitate circulă o hârtie de la primărie prin care localnicii, în special cei din apropierea stadionului,  sunt îndemnați să stea în case.

Viceprimarul Okos Carol, cel care semnează circulara, enunță patru puncte importante în documentul oficial, după cum urmează:

– să închideți porțile de acces în proprietate 

– să nu intrați în discuții sau polemici cu suporterii

-să nu vă emestecați cu suporterii echipei oaspete

-să nu oferiți sticle cu băuturi sau apă suporterilor

gilau

L-am contactat pe viceprimarul din Gilău, iar dumnealui își menține cu fermitate poziția. Mai mult, Okos Carol se teme și de alte cele. Redăm exact cuvintele acestuia:

Aceste măsuri s-au stabilit de comun acord cu jandarmeria și pe legea 60/91.  Nu mă tem decât de Dumnezeu, dar nu pot să expun populația din Gilău la acte necugetate pentru că știm de antecedentele fanilor Universității. E de datoria mea să iau măsuri pentru a nu se întâmpla nimic necugetat. Nu strică să iei măsuri din acestea. Nu ne-am mai confruntat cu un asemenea eveniment. Nu sunt măsuri excesive, ne-am raportat la ceea ce ne-a cerut jandarmeria și poliția. Noi am fost o prelungire a dorinței dânșilor.

Apă se va servi, dar în mod organizat, dar nu de localnici. Ei pot ieși, Doamne ferește, să-și încurajeze propria echipă. Sunt porți care se deschid direct în stradă, suporterii vor fi în drum. Și cei localnici poate vor încerca să-și susțină echipa și nu dorim ca ei să fie, cumva, bătuți, să apară altercații. E o măsură normală de prevedere. Totul se va desfășura oraganizat. Eu ca cetățean onest al acestei țări, nu cred că s-ar putea întâmpla așa ceva. Poliția ne-a spus să avem grijă, că s-a întâmplat în alte părți. Nu e nici o ofensă, sunt doar măsuri de siguranță. Noi respectăm Universitatea Cluj, o echipă de mare tradiție.  Eu sunt și președintele clubului de fotbal din Gilău și vreau să transmit un mesaj de fair-play, de sportivitate. Sunt sigur că nu se va întâmpla nimic rău la noi”, a declarat pentru actualdecluj.ro viceprimarul din Gilău.

Someșul Gilău și U Cluj se întâlnesc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul comunal.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.