Închide

Cine va fi sculptorul care va realiza statuiile Mitropolitului Bartolomeu Anania și Episcopului Nicolae Ivan

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 22, 2018 0 604

Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului va anunța mâine cine este sculptorul care va realiza statuiile care îi va reprezenta pe Mitropolitul Bartolomeu Anania și pe Episcopul Nicolae Ivan.

Concursul de proiecte pentru realizarea celor două statui a fost deschis încă de anul trecut, din noiembrie, în parteneriat cu filiala clujeană a Academiei Române și cu sprijin din partea Ordinului Arhitecților din România.

Arhiepiscopia a informat că la concurs s-au înscris 13 sculptori din întreaga țară, care au depus la Muzeul Mitropoliei Clujului proiectele, portofoliile personale, precum și machetele celor două statui, așa cum prevede tema și regulamentul de concurs.

Conform calendarului, juriul format din arhitecți, critici și istorici de artă, dar și sculptori, va analiza, marți, 23 ianuarie 2018, proiectele înscrise în concurs și va alege soluția câștigătoare.

”Având în vedere simbolismul acestui an Centenar de la Marea Unire, dar și faptul că un asemenea concurs este și un eveniment reprezentativ pentru întreaga urbe clujeană, organizatorii și membrii juriului vor anunța câștigătorii în cadrul unei conferințe de presă, la Muzeul Mitropoliei Clujului, unde poate fi admirată întreaga galerie de statui înscrise în concurs” – a transmis Arhiepiscopia Clujului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu