Închide

Cine pariază pe Aurelia Cristea ? „Câștig Primăria. Mizez pe totul sau nimic!”

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mart. 03, 2016 1 892

Oameni noi și tineri care și-au construit deja un statut profesional se alătură deputatului PSD Aurelia Cristea în cursa alegerilor locale din 5 iunie, pentru câștigarea Primăriei Cluj Napoca. Profesor de limba și literatura română în cadrul prestigiosului Liceu „Gheorghe Șincai”, Corina Croitoru a fost nominalizată pentru o poziție de consilier local și spune că e pregătită să se implice în administrația publică locală, ca emisar al mediului educațional clujean. Mihnea Stoica, cadru universitar (UBB Cluj), licențiat în științe politice și în drept, a absolvit un masterat în Regatul Țărilor de Jos ( bursier al Universității Libere din Amsterdam), a fost și el nominalizat pentru un mandat de consilier local.

Recent, Mihnea Stoica a fondat Centrul Cultural și Olandez  din cadrul UBB, fiind sprijint în acest demers de Ambasada Olandeză dar și de comunitatea oamenilor de afaceri olandezi din România. „Activitățile mele în spațiul public s-au derulat, până în prezent, prin prisma activităților mele profesionale, însă acum sunt pregătit să fac un pas important și în viața politică și administrativă a orașului. Cetățenii cer o împrospătare a clasei politice iar eu vreau să demonstrez că acest lucru este posibil. Consider că în acest moment societatea clujeană e extrem de fărâmițată. Or, eu vin cu un proiect care are ca scop tocmai acest lucru, de a-i readuce pe clujeni laolaltă”, a subliniat Stoica.

Medicul chirurg Dragoș Vălean a fost la rândul său nominalizat de PSD să preia un mandat de consilier local. Demnitatea, profesionalismul și implicarea sa civică i-au adus o notorietate pozitivă lui Vălean, în tot orașul. „Îmi doresc ca prin prezența mea în plenul Consiliului Local să le readuc cetățenilor încrederea în activitatea noastră politică și administrativă. Sunt convins că pot face acest lucru „, a comentat Vălean. Sorin Ionescu, reprezentantul Asociației „Distonia”, a fost și el desemnat de PSD să obțină un mandat de consilier local. El a precizat că a decis să se implice în viața politico-administrativă pentru că are convingerea că de la acest nivel poate realiza mult mai multe pentru persoanele cu nevoi speciale.

Deputatul Aurelia Cristea spune că a intrat în cursa pentru Primărie cu gândul de câștiga lupta împotriva primarului Emil Boc pentru că orașul are nevoie de o schimbare benefică: „Câștig Primăria Cluj Napoca. Altfel spus, vreau totul sau nimic!” Cel mai probabil, formațiunea ALDE va intra alături de ea în cursa alegerilor locale, ceea ce însemană că lista pentru Consiliul Local nu este încă definitivă. De altfel, Cristea a menționat că mai poartă discuții și cu alte personalități din societatea civilă, care să i se alăture în cursa pentru Primărie.

 

 

Un comentariu

  1. P-ul de la publicitate lipseste pentru ca a fost uitat sau pentru ca tot ziarul e rosu? Chiar aveti o tema rosie dar mai nou e clara si politica. Urmeaza alegeri ingrozitoare cu Anastase, Boc, Alexa… Clujul lui peste.

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare