Închide

Cine controlează Banca Transilvania: fondurile de pensii Pilon II şi SIF-urile au ajuns să deţină 30,5% din cea mai mare bancă din România, conform ultimelor date. Indirect, aproape toţi cetăţenii României care au 18 ani şi un contract de muncă sunt acţionari la banca din Cluj

Economie by Actual de Cluj - iun. 17, 2019 0 152

Cei mai mari investitori institu­ţionali locali – fondurile de pensii Pilon II, SIF-urile şi Fondul Proprietatea – au investiţii de 3,16 miliarde de lei la Petrom (18,6% din capitalul social), 2,9 miliarde de lei la Banca Transilvania (30,5%) şi alte 1,5 miliarde de lei la BRD (19%), acestea fiind cele mai mari trei investiţii ca valoare la bursa de la Bucureşti, potrivit calculelor societăţii de brokeraj Prime Transaction.

„Ca atare, putem spune că titlurile Banca Transilvania au suscitat de fapt cel mai mare interes pentru investitorii instituţionali, uitându-ne la achiziţiile din ultimii ani. BRD este în continuare o acţiune care apare preponderent în portofoliul SIF-urilor şi FP (Fondul Proprietatea-n.red.)”, scriu analiştii de la Prime Transaction într-un raport citat de Ziarul Financiar.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu