Închide

Cine continuă lucrările la Autostrada Transilvania pe tronsonul Borș – Suplacu de Barcău

ActualitateEconomieTop News by Actual de Cluj - mai 12, 2015 0 570

Contractul pentru continuarea lucrărilor la tronsonul de autostradă Borș – Suplacu de Barcău a fost semnat ieri, la un preț de jumătate față de cel cu care lucra constructorul Autostrăzii Transilvania, Bechtel.
E vorba de consorțiul  Corsan SA – Corvian Construccion SA, Consinit SRL, Road Consulting & Design Solution SRL şi Via Design SRL.
Prețul – 2,6 milioane de euro față de 4,3 milioane de euro cât ar fi costat dacă erau continuate de fostul constructor, Bechtel SUA.
„Pentru ceea ce mai avea de executat (compania Bechtel – n.r.), adică ce va executa consorţiul, preţul era undeva la 4,33 milioane de euro, preţ care nu includea spaţii de servicii şi alte elemente esenţiale de autostradă. În urma licitaţiei, s-a ajuns la un preţ de aproximativ 2,6 milioane euro pe kilometru, în care sunt incluse şi spaţiile pentru servicii”, a declarat directorul CNADNR Narcis Neaga, citat de Mediafax.
Contractul a fost semnat pentru suma de 701 milioane de lei fără TVA, adică 158,7 milioane de euro, iar lucrările ar urma să înceapă în aproximativ o lună şi jumătate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare